Ewit voert zijn Koi

Op bezoek bij Ewit Kievit, een Koihobbyist in hart en nieren

IMG_9159

Vandaag was ik op bezoek bij Ewit Kievit, een Koihobbyist in hart en nieren. Het was een mooie (nog steeds) zomerse zaterdag dat ik naar Ewit reed en keurig op tijd belde ik aan bij Ewit. Zoals verwacht werd ik hartelijk ontvangen met een lekker bakkie en allerlei heerlijkheden.

IMG_9162

Ewit is een man die van beroep stukadoor is, en zoals vele stukadoors is ook hij een bevlogen Koihobbyist. Ewit is een man met zijn hart op de tong, maar wel een beleefde tong. Want iemand beledigen of in kwaad daglicht zetten dat is niet aan Ewit besteed. Het zit niet in zijn aard. Hij is wel erg druk, en denkt voor hij wat zegt al weer een half uur vooruit. Je kan dus zeggen dat hij geschiedenis praat 😉
IMG_9166

Maar goed, wat had ik bij Ewit te zoeken, en waarom was ik daar. Het is zo, ik volg Ewit al heel wat jaren op gezichtjesboek. En dat doe ik met plezier. Hij weet veel van onze zwemmende juwelen en wil dit ook graag aan anderen overdragen. Daarnaast weet hij ook altijd de juiste vragen te stellen. En die weer correct te beantwoorden!
IMG_9164

 

Ewit is een autodidact die deze kennis graag zoals gezegd ook weer verspreid

 

Ewit is een autodidact die deze kennis graag zoals gezegd ook weer verspreid. Zelf heeft hij een 9 kuubs vijver wat dan weer een beperking oplevert in het aantal Koi en ook de grote ervan. Want worden ze groter dan 70 cm, dan gaan ze eruit. En gelijk heeft hij, want het past niet in een vijver zoals die van Ewit.

In de video kun je ook zien hoe hij filtert, Ewit is er nog een van de oude school en dit gaat goed. Hij legt ook uit waarom hij filtert zoals hij filtert. En ook bij deze denkwijze kan ik mij helemaal vinden.
IMG_9160

Ondanks dat, zoals Ewit zelf zegt hij erg druk is, had ik tijdens het video interview absoluut niet die gedachte. Gedreven, ja dat wel, en ook vooral aardig!

IMG_9165
En weg gaat Ewit, zijn gedachten achterna, welke hij maar nooit lijkt in te halen

 

Dit aardige komt dan weer tot uiting dat hij graag samen is met Koi Kichi’s zoals wij zijn. Daarom heeft hij een BBQ georganiseerd op 20 oktober 2018.
Vincent van Luipen van Koiopkweek heeft hiervoor ruimte beschikbaar gesteld. Zelf je vlees en drank meenemen. Of even in overleg met Ewit. Dit beloofd een leuk dag te worden als afsluiter van het seizoen. Gezellig bij elkaar over Koi en alles te praten wat ons bezig houdt.
Dit is dus ook weer die Ewit een sociaal gezellig Koimens dus. Hou vooral volgende week facebook in de gaten want daar komt meer informatie beschikbaar.

 

Ewit bedankt voor jouw hartelijke ontvangst en tot 20 oktober bij Vincent van Luipen.

En, voor de lezers/kijkers; vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal of op de nieuwsbrief zodat je nooit een blog mist!

 

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

3 gedachte over “Op bezoek bij Ewit Kievit, een Koihobbyist in hart en nieren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *