Vorig jaar melde ik het al en nu is het zover. Wat? Ik mocht bij Jeroen van Keulen in de keuken van de Koikwekerij kijken.
Daarom ook mijn gedurfde titel; High Quality Koi made in Holland, by Jeroen van Keulen.

Waarom die titel, wel omdat het kweken van Koi niet zo gek moeilijk is. Ik bedoel je pakt een vrouwtje welke vol met kuit zit, doet er twee mannetjes bij, En geeft ze 24 uur in een kweekbak, en je barst van de eitjes. Makkelijk toch?

Koikweken op topniveau is geen kwestie van Koi bij elkaar zetten

En zo is het, om kwaliteits Koi te kweken is wel wat meer nodig dan “even” drie Koi bij elkaar te zetten.
Het bij elkaar zetten van Koi vergt jarenlange ervaring en kennis van de anatomie van de Koi.

Jeroen heeft vele prijzen gewonnen

Zoals gezegd Kweken op topniveau is geen kleinigheid. Jeroen van Keulen heeft een grote kennis en anatomische ervaring op Koi. Hij heeft door het winnen van vele internationale eerste prijzen zo langzamerhand wel bewezen dat hij aan de kwalificaties van kwaliteits Koi kweker voldoet.

Inhoud video

De inhoud van de video hieronder, laat zien hoe de dames en heren Koi genet worden. Ook verteld Jeroen waarom hij juist deze Koi heeft uitgekozen. En als kers op de taart heeft Jeroen nog een bowl met 4 Kohaku Geselecteerd. Wat hij hier mee doet zal in de video duidelijk worden gemaakt! Veel leerzame minuten gewenst.
En Jeroen van Keulen bedankt voor jouw tijd en geduld om al mijn vragen te beantwoorden.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *