Ja hoe snel gaat het, ik zit al aan deel 7 van mijn serie over Japan. Zie ook mijn eerdere delen.
Deze keer veel beelden van de omgeving in Japan maar ook een interview met Hirasawa san. De grootste kweker qua aantallen dan. Met ook zeker schitterende Koi, en dan niet alleen in de éénkleurige. Nee ook de Sanke groep is zeer sterk vertegenwoordigd.

Had Hirasawa san wel tijd voor een interview?

Eigenlijk had Hirasawa san geen tijd voor een interview, maar omdat zijn vriendin die hij al van de lagere school kent het vroeg ging hij om. Ik blij en eigenlijk achteraf vond Hirasawa san het ook wel leuk. Meteen na het interview ging hij zijn weg weer naar het Koihuis om weer klanten te helpen. Respect voor deze mensen. Zie ook de ikeage van Hirasawa san

Maakt een Koimakelaar zoals bijvoorbeeld Rob de Vos ook lange dagen?

Zeker een Koimakelaar maakt echt lange dagen, ook zij beginnen zo rond half zes of soms eerder naast hun bed te staan. En dan niet alleen om even een bezoek aan het bekende toilet te brengen. Nee integendeel, het is douchen eten en naar de klanten gaan om de hele dag met ze op sjouw te gaan. Om na half zes in de avond de klanten weer af te zetten bij hun hotel.

Om dan weer om acht uur met ze te gaan dineren, daarna de papierwinkel op orde brengen en dan is het meestal twaalf uur in de nacht of zelfs later, voor zij klaar zijn met werken. Dit herhaalt zich zeven dagen per week. En dat meestal drie maanden achter elkaar.
Dus ook zij krijgen het niet voor niets!

Wat krijg ik in de video te zien?

Uiteraard het interview met Hirasawa san. En beelden van enkele Kohaku van Dainichi san. En op veler verzoek nog filmbeelden van tosai van Hirasawa san. Ik hoop dat jullie er van kunnen genieten. Mocht je het leuk vinden abonneer je dan op mijn Youtube kanaal, zo ben je altijd de eerste die de video’s van mij te zien krijgen.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *