81 / 100

Koicentrum van Keulen organiseert: Koi Shop Event. Dit is iets wat hij sinds enkele jaren organiseert. Het beloofd weer een gezellige dag te worden in het Nijverdalse, alwaar de prachtige winkel van Jeroen gevestigd is. De datum van dit Koi Shop event is 21-03-2020 en vanaf 11:30 uur is een ieder welkom.

Wat is een Koi Shop event?

Ja wat is dat, het is geen veiling, het is geen crow out. Het is ten eerste bedoeld om iedere Koi Kichi bij elkaar te brengen. Maar ook de beginnende Koiliefhebber die nog niet weet of deze besmet is met het Koivirus.
Deze dag is speciaal voor de Koi shows geselecteerde Koi aan te bieden, om zo als klant een kans te maken op een prijs.

Vaste prijs

En over prijs gesproken. Het is geen veiling dus de prijs welke gevraagd wordt is de vaste prijs.
Alle vissen die tijdens het Van Keulen Koi Shop Event verkocht worden zal Jeroen insturen op de Interkoi of Koiexpo in Duitsland. In het geval dat meerdere mensen interesse hebben in dezelfde vis dan wordt er geloot wie de vis voor het vaststaande bedrag koopt. Na de Koishow gaan de Koi weer in quarantaine, en wanneer temperatuur het toelaat, en uiteraard de gezondheid mag hij/zij met de nieuwe eigenaar mee. Met jouw eventueel gewonnen prijs.

Wat is de “vanaf” prijs?

De vanaf prijs zal je verbazen. De goedkoopste Koi zal vanaf € 95,= zijn, en dan oplopend. Zo ben je verzekerd van een Koi welke potentie in zich heeft. Met als grote plus, jouw aankoop doet gratis mee aan een Koishow. waarvan alle romslomp om het inzenden van de Koi en de reis voor rekening van Jeroen van Keulen komt.

Welke Koi doen er aan mee?

Eigenlijk alle Koi welke Jeroen geselecteerd heeft die in beginsel potentie heeft om een prijs te kunnen winnen op de Koi show. Een kleine bloemlezing hieruit is bijvoorbeeld een Asagi van 38 cm gekweekt door Yagenji.
Deze is vorig jaar eerste geworden op de international junior koishow in Japan. (zojuist binnen gekomen bericht, deze is reeds verkocht)
Een Beni kumonryu 39 cm gekweekt door Aoki, deze zwemt al 2 jaar in de winkel en komt nu tot volle bloei. Als je deze nu bij Aoki moet kopen betaal je 100% zeker de hoofdprijs.
Een Kujaku 28 cm uit zijn eigen kweek zie ook mijn blogs over Jeroen van Keulen. Volgens Jeroen van Keulen is dit de beste kleine nisai kujaku die in het shop event gaat, als ik de mogelijkheid had gehad om vissen uit eigenkweek in te schrijven op de all japan show dan was dit een van de vissen geweest die ik ingeschreven zou hebben.

Een Ginrin Hi Utsuri 43 cm gekweekt door Maruhiro. Deze is speciaal door Maruhiro uitgezocht voor het shop event. 
Een Sanke 28 cm uit onze eigenkweek. Deze sanke is mijn hoop voor baby champion op de interkoi 2020. Een Kohaku 36 cm ook uit onze eigenkweek. Een van de kleinere uit onze tategoi selectie maar kwaliteit is super goed. 

Hoe zit het met de resultaten uit het verleden?

Tja, zegt Jeroen, resultaten uit het verleden geven nooit een garantie voor de toekomst. Maar een aantal speciale resultaten met koi uit de Koi Shop Events, van de vorige keren zijn de volgende.
Baby champion Euregio koi show 2018. Baby champion Holland koi show 2019
En wat ik zo snel kon nakijken zeker 3 best in variety winnaars uit onze Koi Shop Events. Ik denk dat we dit jaar een hogere gemiddelde kwaliteit in het shop event hebben als ooit te voren, ik hoop dan ook op mooie resultaten op de Interkoi 2020 in Kalkar en de Koiexpo 2020 in Berlijn.

Video

Hieronder een kleine bloemlezing van de te verwachten kwaliteit van het Koi Shop Event. Veel plezier bij Jeroen op 21 maart dit jaar!


Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *