Röling Koi Shop

De Koi die Mark Röling heeft uitgezocht waren werkelijk mooi. Ik denk wel eens, ik wou dat ik een vijver had zo groot, dat al die Koi erin konden. Maar ja dat gaat nou eenmaal niet!
Wat je wel kunt, is zaterdag 07-12-2019 of zondag 08-12-2019 kijken naar de vele honderden zwemmende juwelen, ofwel de Koi bij Mark Röling.

Wat gaat er wel

Wat er wel gaat, dat is dat de Koi nu allemaal in De Kwakel zijn gearriveerd. Ik heb daar een video van gemaakt hier kun je zien hoe wij daar heen rijden. Ook hoe de Koi weer in de vijver mag. Dit laat ik zien van de Jumbo Koi, hier zijn er naast de honderden Koi ook veel van ingekocht. En echt dat is wel zo mooi om te zien.

Niet alles

Nee ik heb nog niet alles van het dierenhotel kunnen laten zien. Want ik mocht ook filmen in het gedeelte waar de dieren arriveren voordat ze ingeklaard worden verklaard door de douane. Hier mag je niet zomaar komen. Nee dat was nog wel even een dingetje. Maar omdat ik de opnamen eerst naar de KLM voor controle moest sturen hou je deze opname’s van mij tegoed.

Tijd

Het duurt ongeveer 36 tot 40 uur tot de Koi weer uit zijn plastic zak mag om in goed geconditioneerd water zijn rondjes te kunnen zwemmen. En echt, er was er geen één welke in het water bleef hangen. Nee zij zwommen meteen allemaal hun rondjes, niet een zieke of dode Koi. Onvoorstelbaar maar waar.

Eerdere delen

In de eerdere delen van mijn Japan reis kun je zien hoe het er toe gaat, zoals ik het ervaren heb. Zo is er in deel één, twee en drie te zien wat een prachtig land dit is en ook hoe mooi de Koi zijn. Vaak betaalbaar, soms onbetaalbaar. Maar wel mooi omdat zo van dichtbij te kunnen beleven.
De bezieling van de kweker, maar ook van de Koimakelaar en zeker de Koidealer. Dit beleef je dan volgens mij meer omdat ik vaak door de camera kijk en dan zie je de dingen anders, dichterbij en zo merk je beter de emoties van de diverse partijen.

Open dagen

Zoals gezegd aan het begin van mijn blog, houd Mark Röling dit weekend zaterdag 07-12-2019 en zondag 08-12-2019 open dagen. Deze gaan vergezeld van een hapje en een drankje. En daar kun je dan de Koi zien welke wij in november al reeds zagen. Het is zeker de moeite waard om eens te kijken.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *