86 / 100

Ja, wat gaat Koijaar 2021 brengen, krijgen wij nog Koishows, en leerzame opendagen bij de Koihandel?
Of wordt het weer een jaar van Lockdown’s, in ieder geval hoop ik van niet. Hoewel ik vorig jaar wel heel erg veel van mijn Koi heb kunnen genieten. Neem ook een kijkje op de pagina Op bezoek bij de Koivakhandel

Of ik nog Koihobbyisten ga interviewen in 2021?

Jazeker ga ik weer Koihobbyisten interviewen. Dat is waar ik voor sta als KoiEngel. Of het nou in Noord-Holland is of in Limburg of België, het maakt mij niet uit. Je meld je maar aan en dan komt het goed, een afspraak is zo gemaakt. Want wat is er leerzamer dan een kijkje in de keuken bij een collega hobbyist? Ook ga ik dit seizoen naar een Groothandel in Duitsland, daarover later meer.

Een van de mooiste Koivijvers van het Koijaar 2020
Richard Lina

Hoogtepunten in 2020, zijn geen garantie voor het Koijaar 2021

Ja er waren toch ondanks alle problemen best wel hoogtepunten voor mij in 2020. Zo was ik in Friesland bij een vijver van 130 m². En bij Richard in Vlissingen bij zijn vijver waar toch echt wel juweeltjes in zwommen. Maar ook bij de gebroeders De Pee waar ik toch ook weer genoten heb.
In de nasleep van mijn Japanreis in 2019 had ik ook nog enkele blogs gepubliceerd in 2020. En eigenlijk het hele jaar door heb ik aan mijn tijd in Japan gedacht.

Waarom zo vaak aan Japan terugdenken?

Wel ik dacht zo vaak terug aan Japan, omdat wat ik daar had mee gemaakt mijn stoutste fantasie overtrof. Ik was in de gelukkige gelegenheid dat ik niet echt kwam om een Koi te kopen, (stiekem toch gedaan) maar mijn doel was om zo veel mogelijk te delen van het prachtige land. Wij hadden het geluk dat er geen sneeuw lag, want volgens ingewijden zou die kans zeer groot zijn geweest. Vervuiling kom je ook daar tegen, maar dat is niets in vergelijking met ons land of Europa.

Beleefdheid staat voorop

De mensen in Japan zijn enorm beleefd, zo vind men dus ook dat je, je eigen eten/drinken wat je bijvoorbeeld mee neemt naar een strand, de lege verpakking weer mee terug neemt ook. Er zijn ook geen vuilnisbakken te bekennen. Men neemt het gewoon mee terug om thuis het afval weg te gooien. Simpel hé? Zie ook mijn interview met Rob de Vos

Wat brengt ons dit jaar dan?

Tja daar vraag je mij wat, in ieder geval KoiShows. Dat is iets wat zeker is voor dit jaar. Zo zal de eerste weer in het altijd mooie en lommerrijke Oldenzaal. Hoe ze het daar voor elkaar krijgen, ik weet het niet. Maar zo’n gemoedelijke sfeer als daar altijd heerst is bijna in deze snelle tijd niet voor te stellen. Ik ga dan ook zeker heen dit jaar, jij toch ook?

Kiëta Koi is ook altijd aanwezig

En dan natuurlijk de BKS, de Belgische Koi Show, waar die dit jaar komt is nog niet helemaal zeker. Maar dat maakt ook niet uit. Gezellig is het er altijd.

In juni dit jaar zal KoiCave acte de présence geven in de Tuinen van Appeltern met een tweedaagse Koi Show.
Zij organiseren dit voor de eerste keer, maar er is behoorlijk wat oude kennis aanwezig om hier een succes van te maken.

En dan als klapper op de vuurpijl de HKS, De Holland Koi Show, naar men zegt de grootste ter wereld. Hoewel aan de grootsheid de laatste jaren aardig afgeknabbeld is. Toch is deze show altijd goed voor een 10.000 tot 15.000 bezoekers!

Mag ik mij ook aanmelden voor een interview over mijn Koivijver?

Jazeker, Je mag je altijd aanmelden voor een interview. dit kan het best op ekromhoutvandermeer@gmail.com ik mail je dan zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken.

Verder hoop ik dat wij elkaar in volle gezondheid kunnen ontmoeten, op een Koishow of gewoon bij jou thuis met een bakkie aan de vijver. Of anders bij een Koiwinkel.

Waar ik ook kom, of ben. Ik hoop van ganser harte dat wij allemaal gezond blijven en dat het genieten van je Koi voorop staat. Besef voor je wat neer tikt op Facebook of andere media, dat je iets schrijft aan iemand die ook gevoelens heeft. Jouw en zeker ook mijn kijk op de Koi zijn niet altijd de waarheid. Blijf beleefd of schrijf niets. En verder nogmaals, de laatste zin van mijn blog is het meest belangrijke van mijn blog!

Blijf gezond!

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

2 gedachte over “Wat gaat het Koijaar 2021 brengen”
  1. Mooi geschreven engel!! Misschien zien wij je nog dit jaar in de watertuin, of in de maasdijk (koi op kweek Vincent)
    Of op toch nog een koi show dit jaar wie gaat het zeggen!
    Wat zij zegt laten wij aardig zijn voor elkaar!! en elkaar helpen in plaats van af tezeiken! Hopelijk tot ziens in dit jaar en in goede gezondheid!
    Vriendelijke groet jan smits😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *